Friday, November 16, 2012

Dan cuti pun bermula...

SeAssalamualaikum...Camat Malam...Semoga semuanya berada di bawah lindunganNya sentiasa...Amin..
 Tidak terlewat lagi mengucapkan Selamat Tahun Baru Hijrah 1434H..Sekejap jer taon ni berlalu..pejam celik dah cuti sekolah....Selamat berSPM utk anak didik aku..paper aku next week tapi aku tak dapat datang masa tu...Hopefully semua berjalan lancar...Semoga mereka berjaya dunia dan akhirat..

Baru dapat menjenguk ruang tinta merah aku nih...Penat menyelesaikan segala macam planning dan kerja2 akhir di sekolah...kursus saat2 akhir dan segala macam la...Keserabutan melanda minggu terakhir persekolahan sampai migrain aku mai semula laa...Hari terakhir before daftar untuk belajar di KL, pagi2 buta bangun nk meng"key" in PBS tersayang aku tu...mengamuk jugak la dgn alarm fon aku yg melalak pagi2 tu...suka ke..tak suka ke, WAJIB bangun jugakk...ini kerja yg aku pilih, sooo? hehehe
 Seminggu belajar, whoaaa sangat la penatnya...memerah otak dan tenaga...start 8.00 am to 7.00pm non stop class..juz rest utk solat dan lunch..tapi selalunya tak sempat lunch pun...huhu jadi student of kos seronok...juz malas nk pikio ttg exam ngan assignment jer kan...especially add math paper, dh lama tak ngadap, lamaaa aku renung soklan tu, pastu senyum kat lecturer " Blh buat tak?" "heheh....dh siap, tapi tak kompem betul ke salah"...hahaha sama jer kan aku ngan anak murid aku kt skolah tu...Bila dh pegang title student balik, semua yg aku buat ingtkan aku pd muridku...sbb tak byk beza perangainya..huhu bab salin nota malas, bab nk bangun pagi malas, nk wat homework malas...aiyoooo tp bezanya cikgu ngan kamu semua, ckgu still focus dlm class waktu lecturer ngajar dan tarak tito maaa....sbb tu ckgu terrorrrr...ngeh3 perasan kan..kuang3

Tapi ai ni sakit satu badan...ingt smlm larat la sangat sport...cukup gigih main kat padang dari kul 8am smpi 12.30 tu....tak sedor diri....classmate sume gila la jugak ket, tp setakat ni juz dua tiga org jer la yg lum leh masuk lg...yg lain, hehehe sengal jugak mcm aku...nasib baik la kan..Ermm dh lama tak berlari, smlm kena buat acara balapan...mau tak sengal tulang aku...buat pecutan ngan lari berganti...nk muntah tem tu, tp sbb geng best, belasah jer la...sambil bersukaria kat padang tu....sume mcm budak2 jer smlm especially tem main cam police sentri tu...aku pn xtau apa nama game tu...hehehe dan hasilnya keseronokan semalam, kitorg sume sakit satu badan...huhuhu

otw ke bahau tadi, ternmpk menda yg aku kalau blh tanak tengok if aku drive...smpi bukit putus tadi, ternmpk pulak org eksiden dpn mata ni, meninggal pulak tu, juz aku tak tau bangsa apa jer...Jika dia beragama Islam, mudah2an Allah tempatkan dia bersama org yang beriman...mau la seminggu dua ni terbayang2 lagi kt kepala apa yg aku nmpk tadi...

Owh rasa lapo la pulak...okai laa. Ermm Selamat Pengantin Baru buat rakan yang akan mendirikan rumahtangga esok...moga cinta kalian kekal hingga ke syurga dan dikurniakan zuriat soleh dan solehah kelak...maaf tak dapat hadir, kekangan masa yang tersangat la sangatnya....dan terima kasih utk sahabat lama yang telah membantu malam semalam...dah lama tak jumpe, rasa kekok pun ada jugak...bimbang hati berdebar semula....hahahhah sengal cik ida yer....toink3

okai have a nice holidayy utk semuaaaa family, teman, mereka yg lebih dari sahabat, semuanya yang amat aku sayanggg

Di setiap saat aku jatuh
Di setiap ketika aku lumpuh
Di setiap detik aku tidak mampu menempuh
Hidup yang berliku lebih dari yang aku mampu
Aku yakin ada kamu yang tak kan hilang dalam duniaku
Aku yakin andai hari terakhirku bertamu
Aku masih ada kamu
Untuk mendoakan hari hari ku
Hingga ke syurga idaman aku
Terima kasih kerana selalu ada bersama aku 
(apple_ten :p)







1 comment:

prog muten said...
This comment has been removed by a blog administrator.